sint jacob

De werkgroep "Santiago de Compostela" is ontstaan in de zetel van de vzw De Gevallen Engel te Sint-Jacobskapelle. Deze vzw houdt zich bezig met culturele, historische en toeristische activiteiten.

Dino Kesteloot is deeltijds hospitalero in de refugio van Los Arcos op de route naar Santiago de Compostela. Hij is de man die ons op het idee bracht om ons dorp, Sint-Jacobskapelle, een extra dimensie te geven. Met het idee om een kunstwerk op richten kwam hij in De Gevallen Engel vzw terecht, en vond daar de geschikte partner om zijn droom te realiseren. Na een voordracht van Gabriel Van Hauwermeiren over de ervaringen van zijn voettocht naar Santiago, werd in mei 2006 besloten om een werkgroep op te richten.

"Werkgroep Sint-Jacob de Meerdere" heeft in eerste instantie tot doel het oprichten van een standbeeld van Sint-Jacob de Meerdere, patroonheilige van de pelgrimstochten naar Santiago de Compostela,in de dorpskern van Sint-Jacobskapelle. Op deze manier willen we Diksmuide een nieuwe toeristische invalshoek geven, door de route te accentueren met een kunstwerk.

Het "Vlaams Genootschap van Compostela" was enthousiast om dit project te ondersteunen. De gouverneur van West-Vlaanderen, Paul Breyne, was onmiddellijk akkoord om het peterschap te aanvaarden. Daar "Sint-Jacob" de rode draad van het hele opzet is, vonden we de plaatselijke kunstenaar,Eddy Maelfait, bereid ontwerp en uitvoering te verzorgen van het standbeeld.

medewerkers >>